Gratis verzending in Belgïe vanaf € 100,- of binnen een straal van 8 km rond Herk-de-Stad

Le Morette, Veneto

Het productiegebied Lugana Doc strekt zich uit langs de zuidelijke oever van het Gardameer, in de gemeenten Peschiera del Garda, Sirmione, Desenzano del Garda, Pozzolengo en Lonato. De bodem van dit gebied wordt gekenmerkt door een gelaagdheid van compacte klei en mergel. Een kleiachtige bodem met een hoog zoutgehalte als gevolg van minerale afzettingen, in combinatie met het milde microklimaat van het meer, zorgen voor een goede wijnproductie.

Het Gardameer, beschut tegen de omliggende bergen, geniet van een mild en gunstig klimaat, ideaal voor wijnbouw en olijfgaarden.

Al drie generaties en meer dan 60 jaar geleden, is Le Morette opgericht en in handen van de familie Zenato. Nu is het de derde generatie wijnmakers met Fabio en Paolo aan het roer die de rijke familietraditie met dezelfde passie als hun grootvader voortzetten.

Het wijnhuis Le Morette - Valerio Zenato is vandaag één van de meest dynamische producenten van de Lugana DOC. De wijngaarden zijn verspreid over 32 hectare, verdeeld over drie landgoederen, twee in San Benedetto di Lugana en één in de buurt van Palazzo di Sirmione.

Door beperkte waterreserves wordt er in dit gebied de eerste "territoriale cru" geproduceerd: met grotere structuur, gekenmerkt door een uitgesproken mineraliteit. De filosofie is: wijnen maken door evenwicht in de wijngaarden te creëren en dit met enkel organische bodemverbeteraars en stoffen van natuurlijke oorsprong te gebruiken om het ecosysteem zo min mogelijk te beïnvloeden.

Het logo op de flessen verwijst naar een wilde duikeend die nestelt in het Frassinomeer en die je vandaag nog steeds vanuit de wijngaarden kan spotten.

Ontdek hieronder snel hun gamma!

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar