Gratis verzending in Belgïe vanaf € 100,- of binnen een straal van 8 km rond Herk-de-Stad

Domaine Rigot, Champagne

Dit prachtig domein in het hartje van de champagne valt al generaties lang onder de deskundige leiding van de familie Rigot.

Hun cuveés ontwikkelen ze nog steeds volgens de voorouderlijke methoden die zo specifiek zijn en die hun champagnes ook zo uitzonderlijk maken.

In 1964 werden hier de allereerste champagnes gemaakt door Jean Marie en Christiane Rigot. Bijna 60 jaar later staan dochter Valérie en haar echtgenoot David Quatrevaux aan het hoofd van dit domein.

De wijngaarden hebben allen een unieke bodem, met een uitzonderlijk gunstig klimaat en bevinden zich grotendeels op de rechteroever van de Marne-vallei.

De drie nobele druivensoorten, Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, gedijen er volledig en ontwikkelen zo hun volle persoonlijkheid,

Pinot Meunier brengt fruitigheid en souplesse, Pinot Noir kracht en adel en Chardonnay geeft de wijn finesse en lichtheid.

Maar zelfs de beste druiven vereisen een strenge en goed beheerde vinificatie om de Champagne groot te brengen. De hele oogst wordt in de kelders van het domein geperst en gevinifieerd. Het oogsten van de druiven gebeurt met de hand.

Bij ons kan je 4 van hun top cuveés bestellen : Brut Tradition, Brut Réserve, Brut Prestige en hun Blanc de Blancs.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar